Wat is kindercoaching?

Wat leuk dat u mijn site gevonden heeft! Hieronder leg ik uit wat kindercoaching precies inhoudt.

Ieder kind kan zich zorgen maken en dat geldt ook voor u als ouder(s). Of misschien maakt de leerkracht zich wel zorgen om uw kind of de situatie rondom uw kind.

Als de zorgen voor het kind en de omgeving te groot worden kan ik jullie als kindercoach helpen zoeken naar een oplossing of handvatten om er anders mee om te gaan.

Waar kunnen kinderen zich zorgen om maken?

 • Heel verlegen zijn
 • Weinig zelfvertrouwen hebben
 • Moeilijk contact kunnen maken
 • Vaak boos/agressief zijn
 • Moeite met scheiding van ouders hebben
 • Angsten bijvoorbeeld faalangst, verlatingsangst
 • Niet voor zichzelf op durven komen
 • Pesten (zelf pesten of gepest worden)
 • Onzeker over het werken in de klas, doe ik het wel goed?
 • Niet goed weten hoe je op de juiste manier kunt leren en plannen
 • Verdriet hebben om iets
 • Emoties moeilijk onder controle kunnen houden
 • Last hebben van perfectionisme
 • Enzovoort…

Dmv allerlei spelvormen ga ik met uw kind aan het werk zodat we op zoek kunnen gaan naar oplossingen, handvatten en idee├źn om anders met situaties, mensen, gedachten en gevoelens om te gaan. U als ouder(s) bent hierbij ook heel belangrijk. Ik zal u dan ook volop op de hoogte houden van de coaching en betrekken bij de coaching. Ook voor schoolse zaken kan uw kind bij mij terecht. Ik kan uw kind praktisch helpen bij bepaalde lesstof of uw kind anders leren omgaan met de lesstof (en leren plannen). Bij werkwijze kunt u hier meer over lezen.